Energie sparen vanaf 2017 ? Vraag je premie aan !

Weet je ook graag voor welke premies jouw project in aanmerking komt.

Federale premies

6% BTW voor renovatie

Ben je de eigenaar van een woning ouder dan 10 jaar, dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen, wat een enorme besparing is. Zowel eigenaars als huurders kunnen van deze maatregel genieten. Meer informatie en alle voorwaarden waaraan voldaan moet zijn, kan je vinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

Premies van netbeheerders

Premie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing

Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas ontvang je van je netbeheerder tot € 15 per m² glas dat je laat plaatsen of vervangen. De aanvraag is eenvoudig en je krijgt het bedrag gewoon op je rekening gestort. Meer info kan je vinden op premie voor hoogrendementsbeglazing.

Combipremie hoogrendementsbeglazing – spouwmuurisolatie

Ga je gelijktijdig zowel je ramen en deuren vervangen als je muren isoleren, dan kan je vanaf
1 januari 2014 aanspraak maken op de nieuwe combipremie. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, ontvang je minimaal € 48/m² glas dat je vervangt van je netbeheerder.

Premies van het Vlaams Gewest

Renovatiepremie voor woningen

Is je woning ouder dan 25 jaar en in Vlaanderen gelegen? Dan kan je misschien aanspraak maken op de pagina rond de Vlaamse renovatiepremie. Aan deze premie zijn heel wat voordelen verbonden. Ga daarom eens kijken bij Vlaamse Renovatiepremie.

Verbeteringspremie

Voldoe je aan de meeste voorwaarden van de renovatiepremie, maar vergt je project een minder grote investering? Dan is misschien de Vlaamse Verbeteringspremie iets voor jou?
Ook hier worden voorwaarden gesteld rond het inkomen, de woning en de facturen. Per bouwonderdeel worden vaste premiebedragen toegekend. Meer informatie kan je vinden op Vlaamse Verbeteringspremie.

Gemeentelijke premies

De meeste gemeentes hebben nog eens hun eigen premiesysteem, waaraan dikwijls wel voorwaarden verbonden zijn. Ontdek jou premies op gemeentelijke premies.

Combinatiepremie ramen en deuren

Indien je niet alleen de beglazing laat vervangen maar ook andere vormen van isolatie toepast, zoals muurisolatie of spouwmuurisolatie, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een combinatiepremie. Deze wordt door de netbeheerder vergoedt. De premies zijn hoger dan wanneer je alleen de beglazing laat vervangen (48-60 euro per vierkante meter). De hoogte van de premie hangt af van de totale U-waarde van het raam en van de overige isolatiemaatregelen. Meer informatie over de combinatiepremie en de voorwaarden vind je hier.