Premies voor ramen

In uw woning kan veel warmte verloren gaan via de ramen. Door enkele beglazing of gewoon dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas, kunt u heel wat energie besparen. U kunt alleen het glas zelf vervangen, maar soms is het beter om ook het schrijnwerk en dus het volledige raam te vervangen. U kunt de terugverdientijd van een investering in hoogrendementsbeglazing berekenen via de energiewinstcalculator(externe website).

Investeert u in hoogrendementsbeglazing in een bestaande woning of appartement (aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006)? Dan kunt u in aanmerking komen voor deze premies van uw netbeheerder:

Als u zowel het glas als het schrijnwerk vervangt in een woning die minstens 30 jaar oud is, kan uw investering in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Deze premie is o.a. afhankelijk van uw inkomenssituatie.

Voor kleinere investeringen kunt u in aanmerking komen voor de verbeteringspremie, als u zowel het glas als het schrijnwerk van uw ramen vervangt en uw woning minstens 25 jaar oud is. Of u deze premie krijgt, hangt af van uw inkomenssituatie.

Sommigen gemeenten en provincies geven ook premies voor de plaatsing van hoogrendementsglas. Met ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be(externe website) krijgt u een handig overzicht van alle premies waarvoor u in aanmerking komt.